בלוג אינטרנטי זה בא להחליף את ה"ניווטון" מגזין הניווט האהוב והטוב שאליו היינו מחכים בצימאון על מנת לראות תוצאות, סיכומים והיכן יהיה הניווט הבא. היום בעידן האינטרנט אנו מחדשים ימינו כקדם אבל ברוח הזמנים האלו. ה"ניווטונט" בא להוסיף על המידע האינפורמטיבי של האתר ומטרתו העיקרית להפיח רוח חיים ונשמה במידע הקיים.
הניווט הראשון שלי
בראש של...
תחנה 3 שמגיעה לאחר קטע ריצה ארוך עם דרגת ניווט לא קשה ובחירת ציר נכונה של אלכסיי, רק שמרחק הבלימה שלו הוא כמו של רכבת קיטור מתקופת התורכים כשנהגה המשופם מבחין בגמל על המסילה בזמן עישון נרגילה.
תחנה 6, כנ"ל. אלכסיי נבלם ע"י פריט שנמצא מעבר לתחנה ואז חוזר אחורה, אלכסיי משתמש בטכניקה זו רבות, היות ומהירותו מחפה על בזבוז מרחק מיותר. על זה כבר כתבו את הסיפור הידוע בילקוט הכזבים " עבד היה זורק רימון למרחק של 80 מ', פעם היה צריך להשחיל רימון לחלון בית במרחק 50 מ'. מה עשה? הלך אחורה 30 מ' וזרק את הרימון".
טיפול דרוש: התאמת קצב הריצה ליכולת קריאת המפה ורצוי לא לרוץ יותר לאט. איך עושים את זה? עושים את מה שאלכסיי עושה בתחרויות אבל באימונים: רצים יותר מהר ממה שאתם חושבים שאתם מסוגלים ומנסים לנווט בקצב מהיר יותר ממה שאתם הורגלתם עד כה.
אחות, תכניסי את המטופל הבא...
על המפה - מכון וינגייט
מאת: מיכה נצר
במלחמת העולם השניה השתתף במלחמה נגד האיטלקים בחבש (אביסיניה, אתיופיה, אריתראה), שם הקים יחידת גרילה בשם "כוח גדעון" (מאהבתו לתנך) ובה היו גם מתנדבים ישראלים. בהמשך המלחמה נשלח לבורמה לנהל קרבות בלימה נגד הפלישה היפנית. בשנת 1944 נפל מטוס צבאי שבו טס והוא נהרג עם יתר הנוסעים. גופתו לא נמצאה.
בשנת תש"ה - 1945 הוקם הישוב רמות נפתלי על ידי גרעין "וינגייט", קבוצת חיילים משוחרים מהצבא הבריטי. במלחמת הקוממיות הותקף הישוב על ידי צבא לבנון. מטוס קל, שהצניח אספקה במהלך הקרב, הטיל לישוב את ספר התנך של וינגייט לעידוד המגינים.
לאחר הקמת מדינת ישראל, בשנת תשי"ג - 1953, נקרא על שם וינגייט המוסד החינוכי לרגלי הר הכרמל "ימין אורד".
מכון וינגייט, המרכז הלאומי לחינוך גופני ולספורט, נפתח בשנת תשי"ז - 1957. המכון משרת את צרכי הכשרת מאמנים ומדריכים ומקדם ספורטאים מחוננים. רפואת ספורט, מחקר ושיקום חברתי הם חלק בלתי נפרד מפעולותיו. בשנת תשמ"ט - 1989 ניתן למכון פרס ישראל.
הכל כלול - ניווט בחו"ל
ניווט בהונג קונג
שלו פלדמן
טוב אז איך זה התחיל.
לפני שלושה חודשים התחלתי לטוס לסין בענייני עבודה: שבועיים בסין שבוע בארץ (כמו טבח, רק עם פחות יציאות והאוכל סיני), עבדתי בדרום סין, קרוב מאוד להונג קונג בעיר תיירות שנקראת ZHUHAI
טוב, בסופו של דבר מצאתי איגוד ניווט בהונג קונג, יצרתי קשר והם אמרו לי שהם בפגרה עד סוף ספטמבר, מזל רע במיוחד שאפילו לא היה כתוב בעוגיות המזל שאכלתי כל בוקר במלון הסיני.המעופש שבמרכז העיר. אבל המזל עמד להשתנות הודות לבחור אירי בשם MICHAEL ANDERSON המתגורר עם משפחתו בהונג קונג ובמקרה פגשתי בו בניווט גני חוגה - מסתבר שאנו עובדים באותה חברה ושנינו אוהבים לרוץ - הוא במרוצי הרים (ספורט מאוד פופולארי בהונג קונג) .יום אחד הוא שולח לי פרוספקט על תחרות ניווט בהונג קונג.
יצרתי קשר עם HUI Yau Chiu האיש שייסד את מועדון Y2Y, המועדון המוביל בהונג קונג (וגם היחידי) .לא רק שהוא הקים את המועדון היחידי בהונג קונג אלא הוא גם היה הנווט היחיד בכל הונג קונג שמארגן תחרויות ניווט מדי פעם. מסתבר בכלל שזה העסק שלו ובעזרת צוות עובדים הוא מפיק, מארגן ומביים את כל תחרויות הניווט בהונג קונג . ההתרגשות לנוכחותו הצפויה של נווט זר הייתה רבה והצוות המארגן לא ידע את נפשו על מנת לרצות אותי (במילים אחרות: התחנות בטוח במקום ).
יום הניווט המיוחל הגיע, גשם לא הפסיק לרדת במשך שלושה ימים רצופים, כל הכבישים היו מלאים בשלוליות ענקיות, התנועה בכבישים היתה מאוד איטית, איחרתי למעבורת להונג קונג, חיכיתי עוד חצי שעה, היה ים סוער, התורן חרק, חרטום הספינה כמעט ונשחק... והאיחור הצטבר לשעה וחצי, תפשתי מונית עם סיני זקן שלא הבין כלום באנגלית אבל איכשהוא הוא הגיע לפארק המיועד רק אחרי שהוציא לי את הנשמה עם האיטיות שלו (בהונג קונג שומרים חוקים יותר מאשר האדמו"ר מגור שומר על השבת). אני מזנק ב 16:25, השעה עכשיו 17:30, לא נורא... רק שעם המזל של העוגיות שלי ירדתי בדיוק בצד השני של הפארק.לבסוף יצאתי למסלול בגשם שוטף עם כובע טמבל במקום מטריה - איזה טמבל !!! המשקפיים נרטבו ללא הפסק והוישרים לא עבדו בדיוק כשצריך אותם - מזל נחס אמרתי לכם.
עשיתי טעות ענקית אחת, שתי טעויות גדולות וארבע טעויות קטנות. את תחנה 100 מצאתי כבר ברכב של המארגנים ושם קיבלתי תעודה,כוס וחולצה (כמו בזהו זה רק בלי תקליט).
35 דקות - כפול מזמנו של המנצח. מקווה שהשארתי רושם טוב !